watermerk

BLOEMBOLLEN IN UW TUIN 

Bloembollen in uw tuin

 

De tijd en energie die met het achterwege laten van de winterbeurt bespaard wordt kan ook besteed worden aan het volgende tuinseizoen. Wat dacht u van het planten van bloembollen?

 

November en begin december zijn een ideale periode om bollen te planten in uw tuin.

Dit hoeven natuurlijk niet perse ‘tulpenperkjes’ en ‘krokussen in het gras’ te zijn.

Er zijn tal van soorten bloembollen verkrijgbaar die als verwilderingsbollen een schitterende voorjaarsbeeld aan uw tuin kunnen geven. Strooi bijvoorbeeld eens in uw vaste plantenborder een ‘handvol’ kleinbloemige narcissen uit.

Plant de bollen op de plek waar ze vallen. Voldoende diep, als vuistregel kunt u aanhouden dat de onderkant van de bloembol minimaal 3 maal de bolhoogte diep in de grond zit.

 

Natuurlijk zijn er ook weer uitzonderingen op deze vuistregel.

Wat dacht u van het planten van botanische tulpjes aan de voet van de beukenhaag? Een ideale plantplaats voor veel soorten bollen. Vochtig in winter en voorjaar, kurkdroog in de zomer.

In deze zomerse droge grond voelen veel bloembollen zich perfect thuis, op die manier worden ze op natuurlijke wijze ‘bewaard’ voor het hierop volgende groeiseizoen.

Veel bollen moeten in droge omstandigheden ‘overzomeren’, dan is een plantplek in de droge grond tussen tal van heester- of boomwortels een ideale plaats. Op momenten dat de bollen vocht nodig hebben, in najaar en vroege voorjaar, missen de heesters en bomen hun blad waardoor het regenwater ongehinderd de bodem kan bereiken en daar niet meteen opgezogen wordt door hun wortels.

's Zomers zorgen de bomen en heesters dat de bollen op natuurlijke wijze perfect bewaard worden voor het volgende bloei- en groeiseizoen: droog net zoals in het kistje in de schuur, echter dit keer zonder dat u er iets voor hoeft te doen!

 

Heeft u vragen met betrekking tot uw Tuin ontwerpen? Neem dan gerust contact met ons op!