watermerk

KOSTEN TUINONTWERP 

De kosten van een Tuin ontwerpen zijn afhankelijk van de grootte van de tuin en uw specifieke wensen.

 

Ook het type tuin kan invloed hebben op de prijs. Een groot grasveld in de tuin vergt minder werk tijdens het ontwerp, dan het ontwerpen van paadjes in allerlei verschillende vormen, afmetingen en materialen.

 

Een tuinontwerp is dan ook altijd maatwerk!

kosten tuinontwerp

Afhankelijk van de uit te werken details, de wensen en grootte van de tuin kunnen de ontwerpkosten nogal uiteenlopen. Houd rekening met een prijs vanaf ca. € 450,00 voor een aantal schetsontwerpen incl. bespreking ervan.

STRUCTUUR KOSTEN TUINONTWERP 

Het is niet mogelijk om de exacte kosten voor een ontwerp op te sommen. Toch willen we u graag laten zien hoe wij te werk gaan en hoe de kostenstructuur is opgebouwd. Natuurlijk geven we u graag een offerte op maat. Neem daarvoor vrijblijvend contact op via het formulier op de contactpagina.

 

Bezoek en inventarisatie

Tijdens een eerste bezoek inventariseren we uw wensen. We maken foto's van de huidige situatie en zo vormen we een goed beeld van de mogelijkheden. Dit eerste bezoek is GRATIS! De kosten tuinontwerp kunnen nader bepaald worden naar aanleiding van een bezoek. Zonder de wensen en behoeften van onze klanten kunnen wij geen kosten tuinontwerp in kaart brengen. Wilt u meer weten over bezoek en inventarisatie? Neem dan gerust vijblijvend contact met ons op voor een indicatie kosten tuinontwerp.

 

Inmeten tuin

Om een tuin te kunnen ontwerpen, hebben we een plattegrond nodig van de huidige situatie. Indien er een kadastertekening en een bouwtekening van het huis aanwezig zijn, kunnen we deze gebruiken. Zijn deze echter niet voorhanden, zullen we de tuin, huis en eventuele garage en/of andere bouwkundige elementen inmeten. Hiervoor gelden standaard tarieven op basis van oppervlakte van het perceel. Het inmeten is een belangrijk onderdeel om een schetsontwerp te kunnen maken en zal een onderdeel uitmaken van de kosten tuinontwerp.

 

Schetsontwerpen van de tuin

We maken standaard 2 à 3 schetsontwerpen, die aansluiten bij uw wensen, eisen èn budget voor de tuin. Deze bespreken we altijd persoonlijk met u. Dit kan bij u op locatie, of op ons kantoor in Panningen. Dat laatste is voordeliger, omdat we dan geen reiskosten hoeven te maken. Bij de schetsontwerpen van de tuin zullen samengaan met een offerte waar de kosten tuinontwerp in worden vermeld.

 

Voor eventuele aanpassingen om tot een 4e schetsontwerp te komen, rekenen we een geringe meerprijs.

 

Definitief tuinontwerp

Nadat het schetsontwerp door u is goedgekeurd, gaan we dit uitwerken tot een definitief, ingekleurd tuinontwerp, inclusief beplanting- en materiaal voorstellen. Dit bespreken we ook weer met u op locatie of op ons kantoor in Panningen.

 

Beplantingsplan

In een definitief tuinontwerp zijn enkel beplantingsvoorstellen opgenomen. We kunnen, indien gewenst, een volledig gedetailleerd beplantingsplan aanleveren compleet met plantenbestellijst. Natuurlijk bespreken we ook dit persoonlijk met u. De wensen met betrekking tot de beplanting heeft uiteraard gevolgen voor de kosten tuinontwerp.

OVERIGE KOSTEN TUINONTWERP 

Naast een volledig tuinontwerp (waarbij het advies altijd inclusief is), kunnen wij ook uitsluitend advies uitbrengen. Hieronder staan enkele voorbeelden.

 

  • Adviezen op locatie over inrichting tuin zonder ontwerpopdracht: op basis van uurtarief excl. reiskosten
  • Beplantingsplan/beplantingsadvies los van ontwerpopdracht: op aanvraag
  • Rangschikken planten voor beplanten: op basis van uurtarief
  • Verlichtingsplan/-advies inclusief bekabelingsvoorstel en materiaallijst: op aanvraag
  • Beregeningsplan/-advies inclusief leidingvoorstel en materiaallijst: op aanvraag
  • Aanvragen omgevingsvergunning (bouwvergunning/kapvergunning): op aanvraag
  • Overige adviesdiensten: op basis van uurtarief

Wilt u meer informatie of een offerte op maat, zodat u de kosten voor het tuinontwerp voor uw tuin weet? Neem dan geheel vrijblijvend via onderstaande knop contact met ons op.