watermerk

TUIN AANLEGGEN, HOE PAK JE DAT AAN? 

Een tuin aanleggen is lastiger dan je denkt. Vooraf moet er met veel zaken rekening worden gehouden:

 

  • Waar begin ik in de tuin?
  • Hoe zet ik de hoogtes uit?
  • Hoeveel straatzand heb ik nodig?
  • Welke machines heb ik nodig en waar kan ik deze eventueel huren?
  • Hoe zorg ik ervoor dat de bestrating niet verzakt?
  • Wanneer kan ik het beste de planten poten?
  • Welke soort plant hoort op welke plek?
  • Hoe zet ik een tuin ontwerp om in een echte tuin?

Tuin aanleggen - Bedodigde materialen

Als u niet direct antwoord kunt geven op deze vragen, dan is het verstandig om hulp in te schakelen van een hovenier. U wilt er toch niet na de eerste de beste stortbui achter komen dat het water via de deuren naar binnenloopt of dat de met zorg uitgekozen planten niet willen groeien? Geloof ons, u zult niet de eerste zijn!

EEN TUIN AANLEGGEN VERGT VOORBEREIDING 

Tuin aanleggen - met zwrmbad en vijver

Gaat u een nieuwe tuin aanleggen? Dan is een goede voorbereiding van groot belang. Een voorbeeld hiervan is dat er goed moet worden nagedacht over het natuurlijk weg laten lopen van regenwater, zodat het regenwater niet voor eventuele overlast gaat zorgen.

Bij grotere tuinen moet het grondwerk vaak gedaan worden met behulp van een graafmachine. Om verzakkingen te voorkomen, moet de ondergrond van een inrit stevig en stabiel zijn. Onder een dun laagje straatzand wordt een stevig fundament van bijv. menggranulaat aangebracht zodat er geen spoorvorming kan ontstaan.

Ook is het zeer belangrijk dat de grond waar de beplanting in komt te staan, een goede groei van de planten waarborgt. De aarde waar de planten in staan, is als de fundering van een huis: je kunt nog zo’n mooi huis bouwen op los zand, na verloop van tijd zie je het huis verzakken en zul je opnieuw moeten beginnen. Wij hebben tientallen jaren ervaring met het aanleggen van tuinen. Van heel groot tot heel klein. Voortuinen, achtertuinen, dakterrassen, fabriekstuinen, ronde en rechte vormen, met en zonder (zwem)vijvers, zwembaden, gazons, hagen, enzovoorts. Onze expertise zetten we graag in om ook uw tuin aan te leggen, inclusief inbreng van al onze kennis en ervaring. Een Tuin ontwerpen en dit omzetten naar het aanleggen van een tuin is onze specialiteit.

Tuin aanleggen door ‘Tuindesign & Styling Ves Reynders’ 

Gaat u in zee met hoveniersbedrijf ‘Tuindesign & Styling Ves Reynders’ dan bezoekt onze ervaren hovenier u thuis. Samen bespreken we uw wensen. Welke planten vindt u mooi, welke bestrating wilt u op de oprit en hoeveel heeft u te besteden? Op basis van dit gesprek maakt onze hovenier een kostenraming. We lichten u in over de verschillende keuzes die u heeft in materialen en geven hierbij de voor- en nadelen en de bijbehorende prijzen aan. Op basis van deze raming en ons advies maakt u zelf een materiaalkeuze in kwaliteit en kosten. Na bevestiging van de definitieve offerte brengen we in kaart welke materialen nodig zijn en maken we een werkplanning.

Tuin aanleggen met grote vijver

U wilt immers niet dat er met een graafmachine over uw nieuwe terras wordt gereden. We letten op of uw fundering uw tuinhuisje aankan en kijken welke voeding uw grond nog nodig heeft om er een mooi gazon op te laten groeien. Ook houden we rekening met het Nederlandse klimaat; sommige planten kunnen immers niet tegen vorst of nattigheid. Tussen het aanleggen door blijven we met u overleggen. Iets wat er op papier aanvankelijk mooi uitzag, moeten we bij realisatie misschien toch iets bijstellen. En uiteindelijk is het belangrijkste natuurlijk dat u tevreden bent met uw nieuwe tuin! Na oplevering adviseren we over het onderhouden van uw tuin, zodat u nog jarenlang plezier heeft van uw tuin! Wij hebben voor u een fotogalerij gemaakt, zo kunt u een aantal van onze eerdere projecten bekijken. Bekijk de pagina Voorbeeldtuinen om deze foto's te bekijken.