Bloembollen in uw tuin

November en begin december is de ideale periode om bollen te planten in uw tuin. Er zijn vele soorten bloembollen verkrijgbaar die een schitterend voorjaarsbeeld aan uw tuin kunnen geven.

Bollen

 

 

 

Wist je dat veel bollen in droge omstandigheden ‘overzomeren’? Een plantplek in de droge grond tussen tal van heester- of boomwortels is daarom ideaal.  's Zomers zorgen de bomen en heesters dat de bollen op natuurlijke wijze perfect bewaard worden voor het volgende bloei- en groeiseizoen. Op momenten dat de bollen vocht nodig hebben, in het najaar en het vroege voorjaar, missen de heesters en bomen hun blad waardoor het regenwater ongehinderd de bodem kan bereiken.

Periode: november/december

Bekijk meer tips!

lees meer

Het vergroenen van je tuin

Je wilt onttegelen en dus je tuin vergroenen, yes! Met meer planten in de tuin kunnen we ons aanpassen aan het veranderende klimaat. Maar hoe…

Lees meer

lees meer

Tuinonderhoud in het voorjaar

  Terwijl de temperaturen weer oplopen, bereidt de natuur zich voor op het groeiseizoen. Hèt moment om uw tuin eens een goede onderhoudsbeurt te geven….

Lees meer

lees meer

Tuin winterklaar maken

Nu het blad weer massaal van de bomen en heesters valt, komt de tuin langzaam in zijn wintertooi. Tijd voor het winterklaar maken van de…

Lees meer