Bloembollen in uw tuin

November en begin december is de ideale periode om bollen te planten in uw tuin. Er zijn vele soorten bloembollen verkrijgbaar die een schitterend voorjaarsbeeld aan uw tuin kunnen geven.

Bollen

 

 

 

Wist je dat veel bollen in droge omstandigheden ‘overzomeren’? Een plantplek in de droge grond tussen tal van heester- of boomwortels is daarom ideaal.  's Zomers zorgen de bomen en heesters dat de bollen op natuurlijke wijze perfect bewaard worden voor het volgende bloei- en groeiseizoen. Op momenten dat de bollen vocht nodig hebben, in het najaar en het vroege voorjaar, missen de heesters en bomen hun blad waardoor het regenwater ongehinderd de bodem kan bereiken.

Periode: november/december

Bekijk meer tips!

lees meer

Winterklaar maken van de tuin

De dagen worden stilaan weer korter, de tuin komt langzaam maar zeker in winterrust. In deze periode wordt er vaak minder aandacht aan de tuin…

Lees meer

lees meer

Bereid uw (zwem)vijver voor op de winter

De aanpak voor een zorgeloze vijver in de winter De winter staat voor de deur en de natuur maakt zich op voor de koudere maanden….

Lees meer

lees meer

Het vergroenen van je tuin

Je wilt onttegelen en dus je tuin vergroenen, yes! Met meer planten in de tuin kunnen we ons aanpassen aan het veranderende klimaat. Maar hoe…

Lees meer