Bomen snoeien

September en oktober is de ideale periode om bomen te snoeien. Voor veel bomen kan dit ook in andere periodes van het jaar, maar bij een aantal boomsoorten is het van belang om te snoeien als het blad nog aan de bomen zit. Dit zijn bijvoorbeeld de esdoorn, berk, beuk en haagbeuk. Door te snoeien in september/oktober voorkom je het ‘bloeden’ van de boom. Ook herstelt de snoeiwond in deze periode sneller.

Tip!

Houd bij het kiezen van een boomsoort de grootte waartoe deze zal uitgroeien in gedachte. Plant geen klein berkenboompje in een patiotuin, want dit ‘kleine’ boompje zal snel uitgroeien tot een ‘te grote’ boom. Snoeien is dan een tijdelijke èn bewerkelijke oplossing. Kies liever een boomsoort die in volwassen toestand zoveel als mogelijk in relatie blijft met de beschikbare ruimte.

Periode: september/oktober

Bekijk meer tips!

lees meer

Het vergroenen van je tuin

Je wilt onttegelen en dus je tuin vergroenen, yes! Met meer planten in de tuin kunnen we ons aanpassen aan het veranderende klimaat. Maar hoe…

Lees meer

lees meer

Tuinonderhoud in het voorjaar

  Terwijl de temperaturen weer oplopen, bereidt de natuur zich voor op het groeiseizoen. Hèt moment om uw tuin eens een goede onderhoudsbeurt te geven….

Lees meer

lees meer

Bloembollen in uw tuin

November en begin december is de ideale periode om bollen te planten in uw tuin. Er zijn vele soorten bloembollen verkrijgbaar die een schitterend voorjaarsbeeld…

Lees meer