Tuinonderhoud in het voorjaar

Terwijl de temperaturen weer oplopen, bereidt de natuur zich voor op het groeiseizoen. Hèt moment om uw tuin eens een goede onderhoudsbeurt te geven.

Waar kunt u nu mee aan de slag?

  • Het verwijderen van afgevallen blad dat nog in de tuin ligt;
  • Het afknippen van dode stengels en het blad van vaste planten;
  • Snoeien van hortensia’s, lavendel en heesters (wacht wel met het snoeien van voorjaarsbloeiende heesters). Snoei lavendelplanten terug tot op goed ontwikkelde groeipunten.
  • Let op: wacht met het snoeien van berkenbomen, esdoorns en notenbomen totdat deze volop in blad staan. De beste periode om deze bomen te snoeien is september/oktober.
  • Besteed aandacht aan de bemesting van uw tuin. Houd hierbij rekening dat iedere plant een andere voedingstoestand vraagt. Het kan interessant zijn om hierover deskundig advies in te winnen.
  • Let bij de aankoop van nieuwe planten op dat u niet alleen de plantensoorten mee naar huis neemt die nu mooi in de pot staan te bloeien. Kies bewust eens voor een plantensoort die er nu misschien nog niet zo mooi uitziet, maar dan wel later in het seizoen kleur geeft aan uw tuin.

Met het nieuwe tuinseizoen voor de deur kan dit het moment zijn om een professional in te schakelen voor het tuinonderhoud. Onze hoveniers zijn ervaren in het onderhouden van tuinen en kunnen u veel werk uit handen nemen. Ook is het mogelijk om Tuindesign & Styling Ves Reynders in te schakelen voor advies bij het onderhouden van uw tuin.

Periode: maart / april

Contact

Wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen voor het onderhouden van uw tuin? Of wilt u graag meer informatie over onze mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Bekijk meer tips!

lees meer

Winterklaar maken van de tuin

De dagen worden stilaan weer korter, de tuin komt langzaam maar zeker in winterrust. In deze periode wordt er vaak minder aandacht aan de tuin…

Lees meer

lees meer

Bereid uw (zwem)vijver voor op de winter

De aanpak voor een zorgeloze vijver in de winter De winter staat voor de deur en de natuur maakt zich op voor de koudere maanden….

Lees meer

lees meer

Het vergroenen van je tuin

Je wilt onttegelen en dus je tuin vergroenen, yes! Met meer planten in de tuin kunnen we ons aanpassen aan het veranderende klimaat. Maar hoe…

Lees meer