Japanse Tuin

Eén van onze klanten uit Panningen kwam met de vraag of we in hun reeds bestaande Japanse tuin een zwemvijver/koi-vijver konden realiseren. Ook de bestaande waterloop bleek volledig gerenoveerd te moeten worden. Om alles weer tot een mooi geheel te krijgen hebben we in de ontwerp fase eerst een aantal schetsen gemaakt en zijn we op deze manier samen met de klant tot een passend definitief ontwerp gekomen.

Belangrijk in een Japanse tuin is om de basis elementen water, steen en groen zo te gebruiken dat er een natuurlijk maar toch perfect ogend landschap ontstaat.

In dit uitdagende project hebben we gebruik gemaakt van grote breukstenen ten behoeve van de waterval en de stapstenen tussen het zwemdeel van de zwemvijver en de helofyten filter. Gezien de geringe bereikbaarheid van de tuin zijn de breukstenen voor de waterval op een externe locatie gestapeld en volledig genummerd, zodat de breukstenen vervolgens met een torenkraan stuk voor stuk op nummer in de tuin geplaatst konden worden.
Het verwerken van oude scheepsplanken in de hardhouten vlonder zorgt ervoor dat het lijkt alsof de vlonder er al jaren ligt.
Door de juiste combinatie en verhouding van water, steen en groen vormt de tuin zich weer tot een mooi Japans geheel.
Het plaatsen van de prachtige Japanse beelden en lantaarns maakt het geheel af.

Eindresultaat

Japanse tuin
Japanse tuin
Japanse tuin
Japanse tuin