Moderne strakke tuin

Bij een moderne nieuwbouw woning in Meijel werden we gevraagd om een passende strakke, maar toch speelse voor- en achtertuin te ontwerpen en aan te leggen. In verband met de diverse hoogteverschillen en zwevende trappartijen hebben we het Tuin ontwerp volledig in 3D uitgewerkt zodat de klant zich een goed beeld kon vormen van het eindbeeld.

Door de combinatie van de zeer strakke Ebema Mega Smooth elementen en de warme tinten van het hout en cortenstaal vormt deze tuin zich tot een strakke maar toch zeer gezellige tuin met veel zitgelegenheden.

Om de Swimspa mooi in het geheel weg te laten vallen is ervoor gekozen om deze deels in een kelder te plaatsen en deels weg te werken door het gebruik van de hoogteverschillen. Om deze hoogteverschillen op te vangen hebben we gekozen voor diverse speelse ‘zwevende’ trappartijen die het geheel een stuk minder massief maken.

Om het hardcover roldeck van de Swimspa uit het zicht te kunnen onttrekken is de vlonder voorzien van een lift waar het roldeck in geplaatst kan worden en vervolgens in de kelder onder de vlonder zal verdwijnen.

De combinatie van de strakke elementen en de sierlijke losse beplanting zorgt voor diverse gezellige sfeervolle zitgelegenheden, zo kun je de tuin iedere keer vanuit een andere hoek beleven.

Eindresultaat

Tuin Meijel-19
Tuin Meijel-1
Tuin Meijel-4
Tuin Meijel-28